Ook de Brusselse beurs wint bijna een half procent, zonder dat er echte uitschieters zijn. De problemen van de Europese periferie zijn minstens tijdelijk naar de achtergrond verdwenen.

Griekenland probeert krampachtig orde op zaken te stellen, waarbij een volledig scheef getrokken situatie in een minimum van tijd moet worden rechtgezet. Het alternatief is namelijk weinig benijdenswaardig: een vertrek uit de eurozone, met alle gevolgen van dien.

Dat de Griekse problemen diep zitten, blijkt uit een rapport dat door anti-corruptie watchdog Transparency International vanmorgen werd gepubliceerd.

Griekenland is, het zal ongetwijfeld veel mensen niet verwonderen, het meest corrupte land van de 27 landen die deel uitmaken van de Europese Unie.

Ook andere Europese landen scoren slecht, waarbij vooral opvalt dat Italië nog achter Roemenië wordt gerangschikt. Voor Transparency International zal de EU moeten aandringen op meer toezicht bij haar leden, zo niet kan van een verbetering van de situatie geen sprake zijn.

Ook de Brusselse beurs wint bijna een half procent, zonder dat er echte uitschieters zijn. De problemen van de Europese periferie zijn minstens tijdelijk naar de achtergrond verdwenen. Griekenland probeert krampachtig orde op zaken te stellen, waarbij een volledig scheef getrokken situatie in een minimum van tijd moet worden rechtgezet. Het alternatief is namelijk weinig benijdenswaardig: een vertrek uit de eurozone, met alle gevolgen van dien. Dat de Griekse problemen diep zitten, blijkt uit een rapport dat door anti-corruptie watchdog Transparency International vanmorgen werd gepubliceerd. Griekenland is, het zal ongetwijfeld veel mensen niet verwonderen, het meest corrupte land van de 27 landen die deel uitmaken van de Europese Unie. Ook andere Europese landen scoren slecht, waarbij vooral opvalt dat Italië nog achter Roemenië wordt gerangschikt. Voor Transparency International zal de EU moeten aandringen op meer toezicht bij haar leden, zo niet kan van een verbetering van de situatie geen sprake zijn.