Bij minimale handel in Griekse staatsobligaties schoot de rente omhoog waardoor toegang tot de obligatiemarkt dicht kwam te zitten. Griekenland werd daardoor min of meer gedwongen om een steunvraag bij het IMF en de Europese partners in te dienen.

De gedachte dat het meer een test dan een crisis is lijkt door aandelenbeleggers overgenomen te worden, want vorige week werd positief afgesloten.

Goede berichten over de Amerikaanse werkgelegenheid en consumptie brachten dit positieve sentiment.

Bovendien komen er steeds meer signalen los dat China bereid is met de wisselkoers van de yuan een stap in de richting van de VS te doen. Ten slotte hervatten grondstoffen ook hun prijsstijgingen.

Al met al redelijke signalen die het wereldwijde economische herstel bevestigen en die wellicht de komende tijd nog sterker zullen worden.

De agenda met financieel economisch nieuws is deze week behoorlijk gevuld. Het macro-economische nieuws domineert, maar de eerste kwartaalcijfers over 2010 komen ook al los. Het kan de beurs opnieuw in beweging zetten, hoewel het speelveld voor de AEX op korte termijn beperkt is.

Bij minimale handel in Griekse staatsobligaties schoot de rente omhoog waardoor toegang tot de obligatiemarkt dicht kwam te zitten. Griekenland werd daardoor min of meer gedwongen om een steunvraag bij het IMF en de Europese partners in te dienen. De gedachte dat het meer een test dan een crisis is lijkt door aandelenbeleggers overgenomen te worden, want vorige week werd positief afgesloten. Goede berichten over de Amerikaanse werkgelegenheid en consumptie brachten dit positieve sentiment. Bovendien komen er steeds meer signalen los dat China bereid is met de wisselkoers van de yuan een stap in de richting van de VS te doen. Ten slotte hervatten grondstoffen ook hun prijsstijgingen. Al met al redelijke signalen die het wereldwijde economische herstel bevestigen en die wellicht de komende tijd nog sterker zullen worden. De agenda met financieel economisch nieuws is deze week behoorlijk gevuld. Het macro-economische nieuws domineert, maar de eerste kwartaalcijfers over 2010 komen ook al los. Het kan de beurs opnieuw in beweging zetten, hoewel het speelveld voor de AEX op korte termijn beperkt is.