In een event georganiseerd door de Economist zei Soros dat het plan weliswaar van goede wil getuigt, maar dat van Griekenland nog steeds een te hoge rentevergoeding wordt gevraagd.

Volgens Soros heeft alles te maken met solvabiliteit. Wanneer hoge markttarieven aangerekend worden vanwege de vrees voor insolvabel zijn, neemt het probleem nog acutere vormen aan.

Uiteindelijk kan er inderdaad van insolvabiliteit sprake zijn.

De dodelijke spiraal waarover Soros spreekt, betreft het feit dat de gestegen rentekosten een economische groeivertraging met zich meebrengen die op haar beurt het deficiet op de begroting opnieuw doet oplopen.

Alleen in geval van redelijke rentetarieven zal Griekenland zijn doelstelling wat betreft het overheidstekort kunnen bereiken. Die redelijke rentetarieven hebben de Grieken niet gekregen, zodat het risico op een dodelijke spiraal aanwezig blijft.

In een event georganiseerd door de Economist zei Soros dat het plan weliswaar van goede wil getuigt, maar dat van Griekenland nog steeds een te hoge rentevergoeding wordt gevraagd. Volgens Soros heeft alles te maken met solvabiliteit. Wanneer hoge markttarieven aangerekend worden vanwege de vrees voor insolvabel zijn, neemt het probleem nog acutere vormen aan. Uiteindelijk kan er inderdaad van insolvabiliteit sprake zijn. De dodelijke spiraal waarover Soros spreekt, betreft het feit dat de gestegen rentekosten een economische groeivertraging met zich meebrengen die op haar beurt het deficiet op de begroting opnieuw doet oplopen. Alleen in geval van redelijke rentetarieven zal Griekenland zijn doelstelling wat betreft het overheidstekort kunnen bereiken. Die redelijke rentetarieven hebben de Grieken niet gekregen, zodat het risico op een dodelijke spiraal aanwezig blijft.