De context is natuurlijk anders, maar Morgan Stanley herinnert aan de woorden van de invloedrijke econom Milton Friedman. Die verklaarde ooit dat niets zo permanent van aard was als een tijdelijk overheidsprogramma. Griekenland kan met andere woorden nog lang aan de Europese levenslijn blijven hangen.

Dat betekent dat de andere landen van de eurozone kost wat kost willen voorkomen dat er een 'grexit' plaatsvindt, op voorwaarde dat het land zelf meehelpt.

De arbeidskosten dalen, zodat het land competitiever wordt. Het economisch herstel is bijlange na nog geen feit, maar de uitbodeming lijkt wel te zijn begonnen.

De context is natuurlijk anders, maar Morgan Stanley herinnert aan de woorden van de invloedrijke econom Milton Friedman. Die verklaarde ooit dat niets zo permanent van aard was als een tijdelijk overheidsprogramma. Griekenland kan met andere woorden nog lang aan de Europese levenslijn blijven hangen. Dat betekent dat de andere landen van de eurozone kost wat kost willen voorkomen dat er een 'grexit' plaatsvindt, op voorwaarde dat het land zelf meehelpt. De arbeidskosten dalen, zodat het land competitiever wordt. Het economisch herstel is bijlange na nog geen feit, maar de uitbodeming lijkt wel te zijn begonnen.