Het IMF moet nog wel goedkeuring verlenen voor haar deel. Dit zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijk op 5 december gebeuren.

Het is Italië woensdag gelukt om Eur 7,5 mrd uit de markt te halen, dicht bij het maximale bedrag waar het land op mikte.

Positief was dat er behoorlijk veel vraag was, maar de rente liep wel weer verder op; 7,56% voor 10-jaars lening en 7,89% voor de 3-jaars lening.

Dat de emissie slaagde was, net als bij België een dag eerder, een opluchting. De rentepercentages zullen echter wel moeten dalen omdat de situatie van hogere rentebetalingen op termijn niet houdbaar is.

Het IMF moet nog wel goedkeuring verlenen voor haar deel. Dit zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijk op 5 december gebeuren. Het is Italië woensdag gelukt om Eur 7,5 mrd uit de markt te halen, dicht bij het maximale bedrag waar het land op mikte. Positief was dat er behoorlijk veel vraag was, maar de rente liep wel weer verder op; 7,56% voor 10-jaars lening en 7,89% voor de 3-jaars lening. Dat de emissie slaagde was, net als bij België een dag eerder, een opluchting. De rentepercentages zullen echter wel moeten dalen omdat de situatie van hogere rentebetalingen op termijn niet houdbaar is.