De Grieken zouden normaal volgend jaar de volgende schijf aan steun ontvangen, maar het land maakt weinig aanstalten om bijkomende besparingsmaatregelen door te voeren. Volgens Dijsselbloem ontwikkelt zich zo een zeer gevaarlijke situatie, want het geduld van de kredietverstrekkers raakt stilaan op.

Financieminister Yannis Stournaras antwoordde dat Griekenland geen aansporing nodig heeft om de overeengekomen besparingen door te voeren. Anderzijds heeft het weinig zin om nieuwe besparingen door te voeren want die zullen het land nog verder in de miserie duwen.

De Grieken zouden normaal volgend jaar de volgende schijf aan steun ontvangen, maar het land maakt weinig aanstalten om bijkomende besparingsmaatregelen door te voeren. Volgens Dijsselbloem ontwikkelt zich zo een zeer gevaarlijke situatie, want het geduld van de kredietverstrekkers raakt stilaan op. Financieminister Yannis Stournaras antwoordde dat Griekenland geen aansporing nodig heeft om de overeengekomen besparingen door te voeren. Anderzijds heeft het weinig zin om nieuwe besparingen door te voeren want die zullen het land nog verder in de miserie duwen.