Griekenland krijgt het steeds meer benauwd, het land moet op 16 juni een obligatielening van 5 miljard euro terugbetalen en blijkt daar het geld niet voor te hebben.

Anderzijds lijkt het onwaarschijnlijk dat de Grieken tegen die datum de volgende schijf van het hulpprogramma zullen ontvangen hebben.

Mogelijk zal de schuld worden doorgerold in afwachting dat die wel kan worden betaald. Griekenland zal zo vandaag waarschijnlijk kortlopende obligaties uitgeven, met looptijden van één tot drie maanden. Het zal duidelijk zijn dat een dergelijke oplossing slechts een tijdelijk effect zal hebben.

GdF Suez zwak gestemd

De Brusselse beurs is vanmorgen op haar beurt lager geopend, met een verlies van ruim een half procent voor de BEL 20. Die valt zodoende terug onder het niveau van 2350 punten.

Met name GdF Suez is een opvallende daler binnen de index. Daarnaast liggen ook Colruyt, KBC en Nyrstar zwak op koers.

Griekenland krijgt het steeds meer benauwd, het land moet op 16 juni een obligatielening van 5 miljard euro terugbetalen en blijkt daar het geld niet voor te hebben. Anderzijds lijkt het onwaarschijnlijk dat de Grieken tegen die datum de volgende schijf van het hulpprogramma zullen ontvangen hebben. Mogelijk zal de schuld worden doorgerold in afwachting dat die wel kan worden betaald. Griekenland zal zo vandaag waarschijnlijk kortlopende obligaties uitgeven, met looptijden van één tot drie maanden. Het zal duidelijk zijn dat een dergelijke oplossing slechts een tijdelijk effect zal hebben. GdF Suez zwak gestemd De Brusselse beurs is vanmorgen op haar beurt lager geopend, met een verlies van ruim een half procent voor de BEL 20. Die valt zodoende terug onder het niveau van 2350 punten. Met name GdF Suez is een opvallende daler binnen de index. Daarnaast liggen ook Colruyt, KBC en Nyrstar zwak op koers.