Anderzijds stond Ierland bloot aan kritiek vanwege zijn halsstarrige houding. Volgens Nicolas Sarkozy moeten de Ieren hun vennootschapsbelasting niet optrekken tot het Europees gemiddelde, maar wel toegevingen doen.

Griekenland kreeg een renteverlaging van 1% toegekend, die land tijdens de volledige looptijd van het steunprogramma 6 miljard euro aan besparingen gaat opleveren.

Voor de Grieken begon de tijd overigens te dringen, want de geruchten over een nakend faillissement weerklonken steeds luider. Het rendement op de 10-jarige Griekse staatsobligatie steeg afgelopen vrijdag met 6 basispunten tot 12,81%.

Anderzijds stond Ierland bloot aan kritiek vanwege zijn halsstarrige houding. Volgens Nicolas Sarkozy moeten de Ieren hun vennootschapsbelasting niet optrekken tot het Europees gemiddelde, maar wel toegevingen doen. Griekenland kreeg een renteverlaging van 1% toegekend, die land tijdens de volledige looptijd van het steunprogramma 6 miljard euro aan besparingen gaat opleveren. Voor de Grieken begon de tijd overigens te dringen, want de geruchten over een nakend faillissement weerklonken steeds luider. Het rendement op de 10-jarige Griekse staatsobligatie steeg afgelopen vrijdag met 6 basispunten tot 12,81%.