Anticiperend op de goedkeuring van het reddingsplan was de spread tussen Duitse en Griekse staatsobligaties vrijdag al gedaald van 10% naar 6,20%. Toch sloot Moody's een verdere downgrading van de Griekse banken niet uit.

Bij Citigroup is hoofdeconoom Willem Buiter van mening dat het reddingsplan Griekenland enige ademruimte geeft, maar dat vroeg of laat een herstructurering van de schulden waarschijnlijk blijft.

Griekenland heeft drie jaar respijt gekregen, zodat een beslissing daaromtrent nog wel even op zich kan laten wachten. Binnen drie jaar zou echter een nieuwe solvabiliteitscrisis kunnen dreigen.

Buiter is van problemen dat Griekenland nog minstens een volledig decennium in de problemen gaat blijven. Hij gelooft overigens wel dat de eurozone de huidige storm het hoofd zal kunnen bieden.

Anticiperend op de goedkeuring van het reddingsplan was de spread tussen Duitse en Griekse staatsobligaties vrijdag al gedaald van 10% naar 6,20%. Toch sloot Moody's een verdere downgrading van de Griekse banken niet uit. Bij Citigroup is hoofdeconoom Willem Buiter van mening dat het reddingsplan Griekenland enige ademruimte geeft, maar dat vroeg of laat een herstructurering van de schulden waarschijnlijk blijft. Griekenland heeft drie jaar respijt gekregen, zodat een beslissing daaromtrent nog wel even op zich kan laten wachten. Binnen drie jaar zou echter een nieuwe solvabiliteitscrisis kunnen dreigen. Buiter is van problemen dat Griekenland nog minstens een volledig decennium in de problemen gaat blijven. Hij gelooft overigens wel dat de eurozone de huidige storm het hoofd zal kunnen bieden.