Algemeen wordt verwacht dat de delegatie Griekenland en de Griekse regering gaat prijzen voor de inspanningen die tot dusver werden geleverd om financieel orde op zaken te stellen.

Toch wordt Griekenland nog steeds met een aantal uitdagingen geconfronteerd, zodat er nog meer werk aan de winkel is. Op de eerste plaats is de Griekse inflatie de hoogste in de eurozone.

Daarnaast dreigt het Griekse BBP dit jaar met 4% te krimpen. Financieminister George Papaconstantinou is echter van mening dat die prognose te pessimistisch is, de uiteindelijke krimp zou kleiner dan verwacht zijn.

Ben May, econoom bij Capital Economics Ltd. in Londen, maakt zich toch wat zorgen over het optimisme van de Grieken, die verwachten dat de economie in 2012 weer gaat groeien. Gezien de strenge besparingsmaatregelen lijkt dit scenario minder waarschijnlijk.

IMF woordvoerder Jennifer Beckman maakte bekend dat er deze week een persconferentie wordt georganiseerd door het IMF en de Europese Unie in verband met de vooruitgang die Griekenland heeft geboekt met het uitvoeren van het besparingsplan.

Algemeen wordt verwacht dat de delegatie Griekenland en de Griekse regering gaat prijzen voor de inspanningen die tot dusver werden geleverd om financieel orde op zaken te stellen. Toch wordt Griekenland nog steeds met een aantal uitdagingen geconfronteerd, zodat er nog meer werk aan de winkel is. Op de eerste plaats is de Griekse inflatie de hoogste in de eurozone. Daarnaast dreigt het Griekse BBP dit jaar met 4% te krimpen. Financieminister George Papaconstantinou is echter van mening dat die prognose te pessimistisch is, de uiteindelijke krimp zou kleiner dan verwacht zijn. Ben May, econoom bij Capital Economics Ltd. in Londen, maakt zich toch wat zorgen over het optimisme van de Grieken, die verwachten dat de economie in 2012 weer gaat groeien. Gezien de strenge besparingsmaatregelen lijkt dit scenario minder waarschijnlijk. IMF woordvoerder Jennifer Beckman maakte bekend dat er deze week een persconferentie wordt georganiseerd door het IMF en de Europese Unie in verband met de vooruitgang die Griekenland heeft geboekt met het uitvoeren van het besparingsplan.