Bovendien krimpt de Griekse economie minder snel dan verwacht. Voor dit jaar wordt gemikt op een deficiet op de begroting van 8,10%, tegenover 13,60% vorig jaar. Papaconstantinou denkt echter dat het begrotingstekort lager dan die 8,10% gaat uitkomen.

Griekenland profiteert via omweg van de sterke Duitse economie. Daarnaast krijgt ook de Griekse export een handje toegestoken van de verzwakking van de koers van de euro op de valutamarkten.

Ook andere landen in Zuid-Europa maakten recent beter dan verwacht macro-economische indicatoren bekend, wat er mee toe heeft bijgedragen dat de Europese begrotingscrisis recent is afgezwakt.

Bilal Hafeez, head of currency strategy in Londen bij Deutsche Bank, is van mening dat de financiële markten te pessimistisch hebben gereageerd op de Europese begrotingscrisis. Ondanks de problemen in Griekenland en andere landen zijn de Europese begrotingstekorten volgens Hafeez relatief klein.

Bovendien krimpt de Griekse economie minder snel dan verwacht. Voor dit jaar wordt gemikt op een deficiet op de begroting van 8,10%, tegenover 13,60% vorig jaar. Papaconstantinou denkt echter dat het begrotingstekort lager dan die 8,10% gaat uitkomen. Griekenland profiteert via omweg van de sterke Duitse economie. Daarnaast krijgt ook de Griekse export een handje toegestoken van de verzwakking van de koers van de euro op de valutamarkten. Ook andere landen in Zuid-Europa maakten recent beter dan verwacht macro-economische indicatoren bekend, wat er mee toe heeft bijgedragen dat de Europese begrotingscrisis recent is afgezwakt. Bilal Hafeez, head of currency strategy in Londen bij Deutsche Bank, is van mening dat de financiële markten te pessimistisch hebben gereageerd op de Europese begrotingscrisis. Ondanks de problemen in Griekenland en andere landen zijn de Europese begrotingstekorten volgens Hafeez relatief klein.