De omvang van dat gat worden geschat op 5,50 tot 9,50 miljard euro, waardoor Griekenland in totaal opnieuw nog eens 10 miljard euro nodig zou hebben. Het is voor het eerst dat het IMF een raming geeft voor de Griekse financiële behoeften na 2014.

Poul Thomsen, verantwoordelijke voor Griekenland bij het IMF, merkt op dat er nog steeds heel wat onzekerheden zijn waarop een antwoord moet worden gegeven. Het is momenteel nog altijd niet mogelijk om de concrete financiële behoeften van de Grieken in te vullen.

De omvang van dat gat worden geschat op 5,50 tot 9,50 miljard euro, waardoor Griekenland in totaal opnieuw nog eens 10 miljard euro nodig zou hebben. Het is voor het eerst dat het IMF een raming geeft voor de Griekse financiële behoeften na 2014. Poul Thomsen, verantwoordelijke voor Griekenland bij het IMF, merkt op dat er nog steeds heel wat onzekerheden zijn waarop een antwoord moet worden gegeven. Het is momenteel nog altijd niet mogelijk om de concrete financiële behoeften van de Grieken in te vullen.