De troika is echter van mening dat die prognose veel te optimistisch is en houdt rekening met een krimp met 5% voor 2013, onder andere als gevolg van de invloed van de besparingsmaatregelen op de economie. Daarom is het niet onwaarschijnlijk dat Griekenland meer tijd zal krijgen om de begroting op orde te krijgen.

Onzekerheid over toegevingen die gedaan zullen worden

Philippe Gijsels van BNP Paribas gaat er van uit dat het langer dan verwacht zal duren alvorens Griekenland haar begroting in orde zal krijgen.

Daarom lijkt het niet onwaarschijnlijk dat er toegevingen aan de Griekenland gedaan zullen worden, hoewel daaromtrent geen eensgezindheid bestaat.

Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder een verlaging van de rente die op de kredieten moeten worden betaald, het toestaan door de Europese Centrale Bank van een verlenging van de looptijden of zelfs een haircut op de Griekse staatsobligaties of een herkapitalisering van de banken door het ESM.

De troika is echter van mening dat die prognose veel te optimistisch is en houdt rekening met een krimp met 5% voor 2013, onder andere als gevolg van de invloed van de besparingsmaatregelen op de economie. Daarom is het niet onwaarschijnlijk dat Griekenland meer tijd zal krijgen om de begroting op orde te krijgen. Onzekerheid over toegevingen die gedaan zullen wordenPhilippe Gijsels van BNP Paribas gaat er van uit dat het langer dan verwacht zal duren alvorens Griekenland haar begroting in orde zal krijgen. Daarom lijkt het niet onwaarschijnlijk dat er toegevingen aan de Griekenland gedaan zullen worden, hoewel daaromtrent geen eensgezindheid bestaat. Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder een verlaging van de rente die op de kredieten moeten worden betaald, het toestaan door de Europese Centrale Bank van een verlenging van de looptijden of zelfs een haircut op de Griekse staatsobligaties of een herkapitalisering van de banken door het ESM.