Griekenland kan kortlopend schatkistpapier met een looptijd van één maand uitgeven om de kloof te overbruggen tot ergens in september het rapport van de troika bestaande uit het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Centrale Bank en de Europese Unie klaar is. Op basis van dit rapport hopen de Grieken vers geld te krijgen.

Paar moeilijke weken voor de boeg

Christos Staikouras gaf toe dat Griekenland nog een paar moeilijke weken voor de boeg heeft. Hij beklemtoonde echter dat de regering alles in het werk zal stellen om het land draaiende te houden.

Er dreigt namelijk grote sociale onrust wanneer Athene er niet meer in slaagt om de ambtenaren en de pensioenen uit te betalen.

Griekenland is er al verschillende keren in geslaagd om een bankroet op het nippertje te vermijden en algemeen wordt verwacht dat het ook ditmaal gaat lukken. Wel zullen de Grieken de troika moeten overtuigen dat er inderdaad intern orde op zaken wordt gesteld.

Griekenland kan kortlopend schatkistpapier met een looptijd van één maand uitgeven om de kloof te overbruggen tot ergens in september het rapport van de troika bestaande uit het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Centrale Bank en de Europese Unie klaar is. Op basis van dit rapport hopen de Grieken vers geld te krijgen. Paar moeilijke weken voor de boeg Christos Staikouras gaf toe dat Griekenland nog een paar moeilijke weken voor de boeg heeft. Hij beklemtoonde echter dat de regering alles in het werk zal stellen om het land draaiende te houden. Er dreigt namelijk grote sociale onrust wanneer Athene er niet meer in slaagt om de ambtenaren en de pensioenen uit te betalen. Griekenland is er al verschillende keren in geslaagd om een bankroet op het nippertje te vermijden en algemeen wordt verwacht dat het ook ditmaal gaat lukken. Wel zullen de Grieken de troika moeten overtuigen dat er inderdaad intern orde op zaken wordt gesteld.