Hierna was de kans van slagen groot, en inderdaad kwam het volgens Theodoor Gilissen Bankiers donderdag tot een akkoord met nieuwe steunmaatregelen.

De looptijd van de noodleningen aan Griekenland Portugal en Ierland wordt verlengd van 7,5 naar 15 jaar, en de rente verlaagd naar 3,5% (die is nu 4,5% tot 5,8%).

Griekenland krijgt een nieuw financieringspakket van EUR 109 miljard. Het land kan in een "tijdelijk faillissement" geraken, doordat houders van Griekse staatsobligaties "vrijwillig" bijdragen.

Hierna was de kans van slagen groot, en inderdaad kwam het volgens Theodoor Gilissen Bankiers donderdag tot een akkoord met nieuwe steunmaatregelen. De looptijd van de noodleningen aan Griekenland Portugal en Ierland wordt verlengd van 7,5 naar 15 jaar, en de rente verlaagd naar 3,5% (die is nu 4,5% tot 5,8%). Griekenland krijgt een nieuw financieringspakket van EUR 109 miljard. Het land kan in een "tijdelijk faillissement" geraken, doordat houders van Griekse staatsobligaties "vrijwillig" bijdragen.