Het in werking zetten van het programma kan de risico aversie op korte termijn doen toenemen, aldus Andre de Silva, vice-voorzitter global fixed-income strategie in Londen bij HSBC Holdings.

Op die basis zijn obligaties kwetsbaar voor een correctie. De Silva verwacht dat het rendement op de Duitse staatsobligaties tegen het einde van het tweede kwartaal met 40 basispunten zal toenemen.

Woensdag start de vergadering over het reddingspakket in Athene, aan de gesprekken gaan zowel de Griekse regering als het IMF, de Europese Unie en de Europese Centrale Bank deelnemen.

Als gevolg van de problemen met Griekenland heeft ook de geloofwaardigheid van de Duitsers een deuk gekregen. Het valt echter onmogelijk te voorspellen hoe de obligatiemarkt zich in de komende dagen gaat gedragen.

Het in werking zetten van het programma kan de risico aversie op korte termijn doen toenemen, aldus Andre de Silva, vice-voorzitter global fixed-income strategie in Londen bij HSBC Holdings. Op die basis zijn obligaties kwetsbaar voor een correctie. De Silva verwacht dat het rendement op de Duitse staatsobligaties tegen het einde van het tweede kwartaal met 40 basispunten zal toenemen. Woensdag start de vergadering over het reddingspakket in Athene, aan de gesprekken gaan zowel de Griekse regering als het IMF, de Europese Unie en de Europese Centrale Bank deelnemen. Als gevolg van de problemen met Griekenland heeft ook de geloofwaardigheid van de Duitsers een deuk gekregen. Het valt echter onmogelijk te voorspellen hoe de obligatiemarkt zich in de komende dagen gaat gedragen.