De filosofie die Taylor volgt is heel eenvoudig: Europa gaat de Grieken geen geld meer geven, het Internationaal Monetair Fonds gaat nooit akkoord zijn met wat ze willen doen. Dat betekent dat Griekenland volgende maand de bodem van de staatskas gaan zien.

Taylor wijst er bovendien op dat de gevolgen van een Griekse exit niet zo dramatisch zijn als iedereen tot dusver heeft aangenomen. Hij verwacht dat na zo'n exit de Europese landen zich over het probleem gaan buigen hoe ze Portugal en Spanje kunnen helpen.

73% van de Griekse schulden zit bij de Europese Centrale Bank en andere overheden

Griekenland heeft voor een totaal bedrag van 266 miljard euro aan schulden uitstaan, waarvan er 193 miljard euro in handen is van de Europese Centrale Bank en andere overheden zoals regeringen en het Internationaal Monetair Fonds. In 2010 had Griekenland nog 310 miljard euro uitstaan.

Dat betekent dat ongeveer 73% in handen is van overheden, wat nog 27% in privé-handen overlaat. Taylor is van mening dat een dergelijke verhouding houdbaar is, hij denkt dat de financiële markten een Griekse exit uit de eurozone zonder veel problemen gaat overleven.

De filosofie die Taylor volgt is heel eenvoudig: Europa gaat de Grieken geen geld meer geven, het Internationaal Monetair Fonds gaat nooit akkoord zijn met wat ze willen doen. Dat betekent dat Griekenland volgende maand de bodem van de staatskas gaan zien. Taylor wijst er bovendien op dat de gevolgen van een Griekse exit niet zo dramatisch zijn als iedereen tot dusver heeft aangenomen. Hij verwacht dat na zo'n exit de Europese landen zich over het probleem gaan buigen hoe ze Portugal en Spanje kunnen helpen.73% van de Griekse schulden zit bij de Europese Centrale Bank en andere overheden Griekenland heeft voor een totaal bedrag van 266 miljard euro aan schulden uitstaan, waarvan er 193 miljard euro in handen is van de Europese Centrale Bank en andere overheden zoals regeringen en het Internationaal Monetair Fonds. In 2010 had Griekenland nog 310 miljard euro uitstaan. Dat betekent dat ongeveer 73% in handen is van overheden, wat nog 27% in privé-handen overlaat. Taylor is van mening dat een dergelijke verhouding houdbaar is, hij denkt dat de financiële markten een Griekse exit uit de eurozone zonder veel problemen gaat overleven.