Volgens een vertegenwoordiger van de Griekse regering is het niet uitgesloten dat zijn land om een overbruggingskrediet van Europa gaat vragen.

Volgend jaar moeten heel wat staatsobligaties geherfinancierd worden en aan de huidige rentevoeten zal dat zo goed als onmogelijk zijn.

De kans bestaat namelijk dat er geen akkoord zal zijn bereikt over het reddingsplan voor 19 mei, de dag dat het land opnieuw geld moet gaan ophalen. Een definitief akkoord over het overbruggingskrediet is echter nog niet bereikt.

Nick Kanis van Fortis Bank Nederland is van mening dat Griekenland enorme inspanningen zal moeten doen om zijn scheefgetrokken financiële positie recht te trekken.

Die inspanningen zullen echter niet volstaan, want Griekenland zal hoe dan ook hulp van buitenaf nodig hebben.

Volgens een vertegenwoordiger van de Griekse regering is het niet uitgesloten dat zijn land om een overbruggingskrediet van Europa gaat vragen. Volgend jaar moeten heel wat staatsobligaties geherfinancierd worden en aan de huidige rentevoeten zal dat zo goed als onmogelijk zijn. De kans bestaat namelijk dat er geen akkoord zal zijn bereikt over het reddingsplan voor 19 mei, de dag dat het land opnieuw geld moet gaan ophalen. Een definitief akkoord over het overbruggingskrediet is echter nog niet bereikt. Nick Kanis van Fortis Bank Nederland is van mening dat Griekenland enorme inspanningen zal moeten doen om zijn scheefgetrokken financiële positie recht te trekken. Die inspanningen zullen echter niet volstaan, want Griekenland zal hoe dan ook hulp van buitenaf nodig hebben.