De crisis zou dan kunnen overwaaien naar Spanje en andere delen van de eurozone. De Europese banken hebben hun posities in Griekse staatsobligaties inmiddels teruggeschroefd met 30% door niet in te tekenen op nieuwe staatsobligaties en door de waarde van hun participaties af te schrijven.

Volgens de Bank for International Settlements zijn de banken echter nog zwaar geïnvesteerd in ander perifeer Europees staatspapier.

Neil Phillips, fund manager bij BlueBay Asset Management Plc in Londen, herhaalde nogmaals dat Griekenland de eurozone wel degelijk in zwaar stormweer kan brengen.

De crisis zou dan kunnen overwaaien naar Spanje en andere delen van de eurozone. De Europese banken hebben hun posities in Griekse staatsobligaties inmiddels teruggeschroefd met 30% door niet in te tekenen op nieuwe staatsobligaties en door de waarde van hun participaties af te schrijven. Volgens de Bank for International Settlements zijn de banken echter nog zwaar geïnvesteerd in ander perifeer Europees staatspapier. Neil Phillips, fund manager bij BlueBay Asset Management Plc in Londen, herhaalde nogmaals dat Griekenland de eurozone wel degelijk in zwaar stormweer kan brengen.