John Sfakianakis, hoofdeconoom bij Banque Saudi Fransi, is van mening dat het gebrek aan concurrentiekracht de belangrijkste handicap voor de Griekse economie blijft.

In combinatie met de opgelopen schulden kan het gebrek aan concurrentiekracht de groei van de Griekse economie onder het gemiddelde houden. Een koffie kost in Athene in een café momenteel 4 euro en dergelijke situatie van hoge prijzen is niet houdbaar.

Daarom zou deflatie in het geval van Griekenland geen slechte oplossing zijn. Sfakianakis is daarom voorstander van het strenge bezuinigingsplan dat de regering in Athene heeft doorgevoerd.

John Sfakianakis, hoofdeconoom bij Banque Saudi Fransi, is van mening dat het gebrek aan concurrentiekracht de belangrijkste handicap voor de Griekse economie blijft. In combinatie met de opgelopen schulden kan het gebrek aan concurrentiekracht de groei van de Griekse economie onder het gemiddelde houden. Een koffie kost in Athene in een café momenteel 4 euro en dergelijke situatie van hoge prijzen is niet houdbaar. Daarom zou deflatie in het geval van Griekenland geen slechte oplossing zijn. Sfakianakis is daarom voorstander van het strenge bezuinigingsplan dat de regering in Athene heeft doorgevoerd.