Hij zou vorige week gewaarschuwd zijn dat het lot van Griekenland zo goed als bezegeld is. Het land zou binnen een maand bankroet gaan, nadat de Griekse staat niet in staat zou zijn om vervallen staatsobligaties te vergoeden. Meer hulp zou dus noodzakelijk zijn.

Griekenland voldoet voor geen meter aan opgelegde voorwaarden

De Grieken kunnen volgens de London Telegraph al op 20 augustus failliet staan wanneer ze geen bijkomende hulp krijgen. De Griekse regering heeft na het voeren van lange debatten weliswaar besparingsmaatregelen voor een bedrag van 11,50 miljard euro goedgekeurd, maar de vraag is of die de hulpverleners gaan overtuigen.

Griekenland voldoet namelijk voor geen meter aan de volgens het reddingsplan opgelegde voorwaarden. Dat heeft er onder andere toe geleid dat het Internationaal Monetair Fonds haar geduld met het land aan het verliezen is.

Misschien is het IMF nog bereid om Griekenland nog éénmaal geld toe te stoppen, waarna de geldkraan definitief zou worden toegedraaid.

Hij zou vorige week gewaarschuwd zijn dat het lot van Griekenland zo goed als bezegeld is. Het land zou binnen een maand bankroet gaan, nadat de Griekse staat niet in staat zou zijn om vervallen staatsobligaties te vergoeden. Meer hulp zou dus noodzakelijk zijn. Griekenland voldoet voor geen meter aan opgelegde voorwaarden De Grieken kunnen volgens de London Telegraph al op 20 augustus failliet staan wanneer ze geen bijkomende hulp krijgen. De Griekse regering heeft na het voeren van lange debatten weliswaar besparingsmaatregelen voor een bedrag van 11,50 miljard euro goedgekeurd, maar de vraag is of die de hulpverleners gaan overtuigen. Griekenland voldoet namelijk voor geen meter aan de volgens het reddingsplan opgelegde voorwaarden. Dat heeft er onder andere toe geleid dat het Internationaal Monetair Fonds haar geduld met het land aan het verliezen is. Misschien is het IMF nog bereid om Griekenland nog éénmaal geld toe te stoppen, waarna de geldkraan definitief zou worden toegedraaid.