Ze werd destijds gered, maar uiteindelijk bleek die redding het voorspel van de ondergang van Lehman Brothers.

Desmond Lachman, econoom bij het American Enterprise Institute en voordien bij het Internationaal Monetair Fonds, is van mening dat Griekenland de katalysator van de crisis van de eurozone kan worden.

Lachman denkt dat de eurozone binnen dit en anderhalf uiteen gaat spatten. Hij maakt zich nog steeds zorgen over het nieuwe reddingsplan voor Griekenland, dat volgens hem duidelijk onvoldoende is.

De problemen met de Europese begrotingsdeficieten reiken echter veel verder dan de Europese grenzen. Lachman sluit niet uit dat een escalerende Europese crisis een risico voor de wereldeconomie inhoudt.

Griekenland is de eerste dominosteen die gevallen is, maar Ierland, Portugal en Spanje kunnen gaan volgen. Europa heeft zo'n onmacht getoond bij het oplossen van de Griekse crisis dat het oplossen van een zwaardere crisis waarschijnlijk niet zal lukken.

Ze werd destijds gered, maar uiteindelijk bleek die redding het voorspel van de ondergang van Lehman Brothers. Desmond Lachman, econoom bij het American Enterprise Institute en voordien bij het Internationaal Monetair Fonds, is van mening dat Griekenland de katalysator van de crisis van de eurozone kan worden. Lachman denkt dat de eurozone binnen dit en anderhalf uiteen gaat spatten. Hij maakt zich nog steeds zorgen over het nieuwe reddingsplan voor Griekenland, dat volgens hem duidelijk onvoldoende is. De problemen met de Europese begrotingsdeficieten reiken echter veel verder dan de Europese grenzen. Lachman sluit niet uit dat een escalerende Europese crisis een risico voor de wereldeconomie inhoudt. Griekenland is de eerste dominosteen die gevallen is, maar Ierland, Portugal en Spanje kunnen gaan volgen. Europa heeft zo'n onmacht getoond bij het oplossen van de Griekse crisis dat het oplossen van een zwaardere crisis waarschijnlijk niet zal lukken.