Het land slaagt er vooralsnog niet in om de vooropgestelde streefdoelen te bereiken, met als gevolg dat het geslagen gat steeds groter wordt.

Griekenland heeft nog eens 32,60 miljard euro extra nodig om aan verplichtingen te voldoen, dit in een tijdshorizon tot en met 2016. Daardoor neemt de druk op Duitsland toe om nog meer financiële toegevingen te doen. Het spreekt vanzelf dat de Duitsers het stilaan beu worden om als melkkoe te dienen.

Het alternatief: het heroplaaien van de Europese schuldencrisis

Het alternatief ziet er voor de Duitsers echter weinig benijdenswaardig uit: wanneer Griekenland geen vers geld krijgt, dreigt de Europese schuldencrisis opnieuw in volle hevigheid op te laaien.

In feite beschikken de Grieken dus over het perfecte wapen om de Duitsers met de rug tegen de muur te zetten.

Die 32,60 miljard euro extra horen thuis in een scenario waarin Griekenland twee jaar extra krijgt om aan de verplichtingen (een tekort van 3% op de begroting) te voldoen.

Volgens financiële experts zou het land in 2014 15 miljard euro nodig hebben en nog eens 17,60 miljard euro in 2015-2016.

Het land slaagt er vooralsnog niet in om de vooropgestelde streefdoelen te bereiken, met als gevolg dat het geslagen gat steeds groter wordt. Griekenland heeft nog eens 32,60 miljard euro extra nodig om aan verplichtingen te voldoen, dit in een tijdshorizon tot en met 2016. Daardoor neemt de druk op Duitsland toe om nog meer financiële toegevingen te doen. Het spreekt vanzelf dat de Duitsers het stilaan beu worden om als melkkoe te dienen.Het alternatief: het heroplaaien van de Europese schuldencrisis Het alternatief ziet er voor de Duitsers echter weinig benijdenswaardig uit: wanneer Griekenland geen vers geld krijgt, dreigt de Europese schuldencrisis opnieuw in volle hevigheid op te laaien. In feite beschikken de Grieken dus over het perfecte wapen om de Duitsers met de rug tegen de muur te zetten. Die 32,60 miljard euro extra horen thuis in een scenario waarin Griekenland twee jaar extra krijgt om aan de verplichtingen (een tekort van 3% op de begroting) te voldoen. Volgens financiële experts zou het land in 2014 15 miljard euro nodig hebben en nog eens 17,60 miljard euro in 2015-2016.