José Viñals, hoofd monetair beleid en kapitaalmarkten bij het Internationaal Monetair Fonds, waarschuwt voor te veel zelfingenomenheid. Het gevaar bestaat dat de regering in Athene haar plichten zal verwaarlozen en de begrotingsdiscipline opnieuw los zal laten.

Het is natuurlijk goed nieuws dat de Grieken opnieuw beroep kunnen doen op de financiële markten, maar het is absoluut noodzakelijk dat de Grieken ook op begrotingsvlak de teugels strak in handen blijven houden. Doen ze dat niet, dan kunnen ze binnen afzienbare tijd opnieuw in de problemen belanden.

José Viñals, hoofd monetair beleid en kapitaalmarkten bij het Internationaal Monetair Fonds, waarschuwt voor te veel zelfingenomenheid. Het gevaar bestaat dat de regering in Athene haar plichten zal verwaarlozen en de begrotingsdiscipline opnieuw los zal laten. Het is natuurlijk goed nieuws dat de Grieken opnieuw beroep kunnen doen op de financiële markten, maar het is absoluut noodzakelijk dat de Grieken ook op begrotingsvlak de teugels strak in handen blijven houden. Doen ze dat niet, dan kunnen ze binnen afzienbare tijd opnieuw in de problemen belanden.