In Europa gaat alle aandacht vandaag uiteraard uit naar het feit dat Moody's de kredietrating voor Frankrijk verlaagde, onze zuiderburen kunnen nu niet langer meer genieten van de voordelen verbonden aan een triple A-rating. Maar Frankrijk is momenteel eigenlijk maar een bijkomstig probleem.

Nobelprijswinnaar James Mirrlees verklaarde vanmorgen aan Bloomberg dat Griekenland een grote puinhoop blijft. Bijzonder vervelend is dat het toekennen van nieuwe steun aan het land een wig dreigt te drijven tussen Europa en het Internationaal Monetair Fonds, die niet langer één front vormen.

Maar volgens Mirrlees is het geven van nieuwe steun geen oplossing, de problemen van het land moeten bij de wortels aangepakt worden. Een definitieve oplossing voor Griekenland ligt dus nog ver verwijderd in de toekomst, ze ligt bovendien ook niet voor de hand.

In Europa gaat alle aandacht vandaag uiteraard uit naar het feit dat Moody's de kredietrating voor Frankrijk verlaagde, onze zuiderburen kunnen nu niet langer meer genieten van de voordelen verbonden aan een triple A-rating. Maar Frankrijk is momenteel eigenlijk maar een bijkomstig probleem. Nobelprijswinnaar James Mirrlees verklaarde vanmorgen aan Bloomberg dat Griekenland een grote puinhoop blijft. Bijzonder vervelend is dat het toekennen van nieuwe steun aan het land een wig dreigt te drijven tussen Europa en het Internationaal Monetair Fonds, die niet langer één front vormen. Maar volgens Mirrlees is het geven van nieuwe steun geen oplossing, de problemen van het land moeten bij de wortels aangepakt worden. Een definitieve oplossing voor Griekenland ligt dus nog ver verwijderd in de toekomst, ze ligt bovendien ook niet voor de hand.