Alle ogen zijn momenteel gericht op Griekenland, waarbij het de vraag is of het land al dan niet de volgende schijf aan financiële steun zal ontvangen. Het kan dus opnieuw een bewogen week worden.

Vorige week is het al een bewogen week geweest voor de financiële markten, met op de eerste plaats de meetings van de Europese en de Britse centrale banken. De belangrijkste boodschap die Mario Draghi meegaf is dat de rente nog geruime tijd laag kan blijven.

Vrijdag was er dan de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand juni. Met 195.000 nieuwe banen waren de cijfers over de jobcreatie beter dan verwacht. Daardoor krijgt de FED weer meer de handen vrij om haar politiek van monetaire verruiming af te bouwen.

Alle ogen zijn momenteel gericht op Griekenland, waarbij het de vraag is of het land al dan niet de volgende schijf aan financiële steun zal ontvangen. Het kan dus opnieuw een bewogen week worden. Vorige week is het al een bewogen week geweest voor de financiële markten, met op de eerste plaats de meetings van de Europese en de Britse centrale banken. De belangrijkste boodschap die Mario Draghi meegaf is dat de rente nog geruime tijd laag kan blijven. Vrijdag was er dan de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand juni. Met 195.000 nieuwe banen waren de cijfers over de jobcreatie beter dan verwacht. Daardoor krijgt de FED weer meer de handen vrij om haar politiek van monetaire verruiming af te bouwen.