Op de credit-default swaps markt bedroeg de gemiddelde kostprijs om zich te verzekeren tegen een wanbetaling van de drie eerste landen bijna 500.000 dollar meer dan eenzelfde verzekering voor Spanje en Italië.

Daarmee bereikte het verschil een recordniveau. Een jaar geleden bedroeg het verschil op de credit-default swaps markt tussen Griekenland, Ierland en Portugal enerzijds en Spanje en Italië anderzijds nog maar 77.000 dollar.

De toename heeft onder andere te maken met de verlaging door Moody's eerder deze week van de Griekse kredietrating. Bovendien was er ook de speculatie dat Europa er niet in gaat slagen om een overeenkomst te bereiken over een uitbreiding van het reddingsfonds.

Op de credit-default swaps markt bedroeg de gemiddelde kostprijs om zich te verzekeren tegen een wanbetaling van de drie eerste landen bijna 500.000 dollar meer dan eenzelfde verzekering voor Spanje en Italië. Daarmee bereikte het verschil een recordniveau. Een jaar geleden bedroeg het verschil op de credit-default swaps markt tussen Griekenland, Ierland en Portugal enerzijds en Spanje en Italië anderzijds nog maar 77.000 dollar. De toename heeft onder andere te maken met de verlaging door Moody's eerder deze week van de Griekse kredietrating. Bovendien was er ook de speculatie dat Europa er niet in gaat slagen om een overeenkomst te bereiken over een uitbreiding van het reddingsfonds.