In april keurden de ministers van de eurozone een nieuwe schijf van het reddingsprogramma goed, waardoor het land nogmaals 8,30 miljard euro mocht ontvangen. Dit jaar zou er opnieuw een tekort op de begroting zijn van 2,60 miljard euro, volgend jaar zou er nogmaals 12,30 miljard nodig zijn.

Dat blijkt uit een rapport opgesteld door de Europese Unie. De publicatie van het rapport werd uitgesteld omdat Athene volgens de hulpverstrekkers niet voldeed aan de normen opgesteld in het reddingsplan. Uiteindelijk werd er toch een overeenkomst bereikt. Dit jaar zal Griekenland voor het eerst sinds lang opnieuw een surplus op de begroting hebben.

In april keurden de ministers van de eurozone een nieuwe schijf van het reddingsprogramma goed, waardoor het land nogmaals 8,30 miljard euro mocht ontvangen. Dit jaar zou er opnieuw een tekort op de begroting zijn van 2,60 miljard euro, volgend jaar zou er nogmaals 12,30 miljard nodig zijn. Dat blijkt uit een rapport opgesteld door de Europese Unie. De publicatie van het rapport werd uitgesteld omdat Athene volgens de hulpverstrekkers niet voldeed aan de normen opgesteld in het reddingsplan. Uiteindelijk werd er toch een overeenkomst bereikt. Dit jaar zal Griekenland voor het eerst sinds lang opnieuw een surplus op de begroting hebben.