Griekenland heeft nu dezelfde kredietrating als Wit-Rusland en Bolivia, twee landen die niet bepaald als een voorbeeld van stabiliteit mogen worden beschouwd.

Volgens Moody's blijven de belastingontvangsten in het land achter op de verwachtingen.

Daardoor zal de regering het moeilijker krijgen om het deficiet op de begroting terug te schroeven, een voorwaarde die was opgenomen bij het toekennen van het reddingsplan.

Volgens Sarah Carlson van Moody's is de kans nu aanzienlijk toegenomen dat Griekenland zijn schulden niet zal kunnen terugbetalen. Toch wordt het land nog altjid in staat geacht om de storm te doorstaan.

Griekenland heeft nu dezelfde kredietrating als Wit-Rusland en Bolivia, twee landen die niet bepaald als een voorbeeld van stabiliteit mogen worden beschouwd. Volgens Moody's blijven de belastingontvangsten in het land achter op de verwachtingen. Daardoor zal de regering het moeilijker krijgen om het deficiet op de begroting terug te schroeven, een voorwaarde die was opgenomen bij het toekennen van het reddingsplan. Volgens Sarah Carlson van Moody's is de kans nu aanzienlijk toegenomen dat Griekenland zijn schulden niet zal kunnen terugbetalen. Toch wordt het land nog altjid in staat geacht om de storm te doorstaan.