Van betalingsproblemen is in het geval van Griekenland nog niet dadelijk sprake en mogelijk zal het land niet meteen steun van de andere leden van de eurozone nodig hebben.

In een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung verklaarde Papandreou dat Griekenland voorlopig zijn afbetalingen kan blijven doen, maar dat het land Europese steun nodig had om aan aantrekkelijkere voorwaarden geld te kunnen lenen op de kredietmarkten.

Om 5 miljard euro te kunnen ontlenen, moet Griekenland momenteel 750 miljoen euro meer terugbetalen dan Duitsland en die situatie is niet langer houdbaar.

Merkel herhaalde nogmaals dat de stabiliteit van de euro niet in gevaar komt door de crisis waarin Griekenland is beland. Het land heeft bovendien een voorbeeld gesteld door tijdig krachtige maatregelen aan te kondigen. Het is nu te hopen dat de sociale onrust in het land snel zal afnemen.

De euro herstelde op de valutamarkten, maar de Europese eenheidsmunt verloor niettemin tijdens zes van de zeven voorbije weken terrein ten opzichte van de dollar en andere valuta.

De Luxemburgse eerste minister Jean-Claude Juncker, merkte afgelopen weekend nogmaals op dat de Europese landen eensgezind klaar staan om gecoördineerd actie te ondernemen wanneer dat nodig zou zijn. Juncker verklaarde echter te verwachten dat de situatie in de komende weken gaat stabiliseren, zodat ingrijpen niet nodig zal zijn.

Van betalingsproblemen is in het geval van Griekenland nog niet dadelijk sprake en mogelijk zal het land niet meteen steun van de andere leden van de eurozone nodig hebben. In een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung verklaarde Papandreou dat Griekenland voorlopig zijn afbetalingen kan blijven doen, maar dat het land Europese steun nodig had om aan aantrekkelijkere voorwaarden geld te kunnen lenen op de kredietmarkten. Om 5 miljard euro te kunnen ontlenen, moet Griekenland momenteel 750 miljoen euro meer terugbetalen dan Duitsland en die situatie is niet langer houdbaar. Merkel herhaalde nogmaals dat de stabiliteit van de euro niet in gevaar komt door de crisis waarin Griekenland is beland. Het land heeft bovendien een voorbeeld gesteld door tijdig krachtige maatregelen aan te kondigen. Het is nu te hopen dat de sociale onrust in het land snel zal afnemen. De euro herstelde op de valutamarkten, maar de Europese eenheidsmunt verloor niettemin tijdens zes van de zeven voorbije weken terrein ten opzichte van de dollar en andere valuta. De Luxemburgse eerste minister Jean-Claude Juncker, merkte afgelopen weekend nogmaals op dat de Europese landen eensgezind klaar staan om gecoördineerd actie te ondernemen wanneer dat nodig zou zijn. Juncker verklaarde echter te verwachten dat de situatie in de komende weken gaat stabiliseren, zodat ingrijpen niet nodig zal zijn.