De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble verklaarde vandaag dat Griekenland opnieuw hulp nodig heeft, maar dat van een nieuwe schuldherschikking geen sprake kan zijn. Deze uitspraak zorgt vanzelfsprekend voor nogal wat onzekerheid op de financiële markten.

Stephane Ekolo, chief European strategist bij Market Securities, verwijst bovendien naar de onderliggende onzekerheid op de financiële markten in verband met de publicatie van het verslag van de laatste FED-meeting. Dat verslag wordt morgen gepubliceerd en kan bepalend zijn voor het sentiment op de markten.

Alles draait momenteel namelijk op de vraag wanneer de FED zal beginnen te taperen, dit wil zeggen haar steunmaatregelen zal intrekken.

Bovendien zal het verslag mogelijk ook iets vertellen over het inflatiegevaar dat de Verenigde Staten al dan niet lopen. De volgende FED-meeting vindt op 17-18 september plaats.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble verklaarde vandaag dat Griekenland opnieuw hulp nodig heeft, maar dat van een nieuwe schuldherschikking geen sprake kan zijn. Deze uitspraak zorgt vanzelfsprekend voor nogal wat onzekerheid op de financiële markten. Stephane Ekolo, chief European strategist bij Market Securities, verwijst bovendien naar de onderliggende onzekerheid op de financiële markten in verband met de publicatie van het verslag van de laatste FED-meeting. Dat verslag wordt morgen gepubliceerd en kan bepalend zijn voor het sentiment op de markten. Alles draait momenteel namelijk op de vraag wanneer de FED zal beginnen te taperen, dit wil zeggen haar steunmaatregelen zal intrekken. Bovendien zal het verslag mogelijk ook iets vertellen over het inflatiegevaar dat de Verenigde Staten al dan niet lopen. De volgende FED-meeting vindt op 17-18 september plaats.