Griekenland heeft al 75% van het gekregen geld opgebruikt, er blijft zodoende minder dan 10 miljard euro te gebruiken. Het geld kwam in handen van het Hellenic Financial Stability Fund (HFSF), dat op de eerste plaats de kapitaalpositie van de vier grootste Griekse banken versterkte.

Volgens Tyler Durden van Zero Hedge hoeven we ons echter geen illusies te maken: de Griekse banken zullen nog meer geld nodig hebben. De stress tests die later dit jaar worden uitgevoerd, zullen namelijk uitwijzen dat de probleemkredieten bij de banken zijn toegenomen waardoor ze opnieuw kapitaal nodig hebben. Durden voegt daar aan toe dat we zo nog wel een tijdje bezig kunnen blijven.

Griekenland heeft al 75% van het gekregen geld opgebruikt, er blijft zodoende minder dan 10 miljard euro te gebruiken. Het geld kwam in handen van het Hellenic Financial Stability Fund (HFSF), dat op de eerste plaats de kapitaalpositie van de vier grootste Griekse banken versterkte. Volgens Tyler Durden van Zero Hedge hoeven we ons echter geen illusies te maken: de Griekse banken zullen nog meer geld nodig hebben. De stress tests die later dit jaar worden uitgevoerd, zullen namelijk uitwijzen dat de probleemkredieten bij de banken zijn toegenomen waardoor ze opnieuw kapitaal nodig hebben. Durden voegt daar aan toe dat we zo nog wel een tijdje bezig kunnen blijven.