Volgens de Grieken zijn de noodzakelijk besparingen veel te ingrijpend en zal het land die niet langer kunnen uitvoeren zodra het steunprogramma in 2013 ten einde loopt.

De Europese Commissie wil dat landen met een schulden die boven 60% van het BBP ligt elk jaar besparingen doorvoert ter waarde van 5% van het bedrag waarmee het plafond wordt overschreven.

Vandaag en morgen vergaderen de Europese financieministers in Brussel en daar zullen de besparingsmaatregelen één van de punten op de agenda zijn.

Overigens is vorige week het rendement op de 10-jarige Portugese staatsobligatie met 26 basispunten gestegen tot 7,31%. Op 10 februari bereikte dat rendement een piek op 7,64%.

Volgens de Grieken zijn de noodzakelijk besparingen veel te ingrijpend en zal het land die niet langer kunnen uitvoeren zodra het steunprogramma in 2013 ten einde loopt. De Europese Commissie wil dat landen met een schulden die boven 60% van het BBP ligt elk jaar besparingen doorvoert ter waarde van 5% van het bedrag waarmee het plafond wordt overschreven. Vandaag en morgen vergaderen de Europese financieministers in Brussel en daar zullen de besparingsmaatregelen één van de punten op de agenda zijn. Overigens is vorige week het rendement op de 10-jarige Portugese staatsobligatie met 26 basispunten gestegen tot 7,31%. Op 10 februari bereikte dat rendement een piek op 7,64%.