Dat zou betekenen dat Griekenland geen betalingen meer ontvangt van de troika, maar dat Griekse banken wel toegang houden tot de faciliteiten van de ECB.

De eurozone zal tegelijkertijd de weg volgen naar verdere beleidsintegratie om de zone solider te maken. Dit is het scenario waar Goldman Sachs rekening mee houdt in haar toekomstverwachtingen.

Wat zijn de andere opties?

Andere opties zijn: Snelle exit van Griekenland dat zelf besluit op eigen benen te gaan staan met vergaande economische gevolgen voor Griekenland en eurozone.

Of een langzame uitsluiting van Griekenland door Griekse banken nog langer toegang te weigeren tot ECB faciliteiten. Er bestaat geen juridisch kader voor deze laatste optie, maar de facto zou het wel mogelijk zijn. Goldman Sachs ziet de 'snelle exit' als het minst waarschijnlijke scenario van de drie.

Dat zou betekenen dat Griekenland geen betalingen meer ontvangt van de troika, maar dat Griekse banken wel toegang houden tot de faciliteiten van de ECB. De eurozone zal tegelijkertijd de weg volgen naar verdere beleidsintegratie om de zone solider te maken. Dit is het scenario waar Goldman Sachs rekening mee houdt in haar toekomstverwachtingen.Wat zijn de andere opties? Andere opties zijn: Snelle exit van Griekenland dat zelf besluit op eigen benen te gaan staan met vergaande economische gevolgen voor Griekenland en eurozone. Of een langzame uitsluiting van Griekenland door Griekse banken nog langer toegang te weigeren tot ECB faciliteiten. Er bestaat geen juridisch kader voor deze laatste optie, maar de facto zou het wel mogelijk zijn. Goldman Sachs ziet de 'snelle exit' als het minst waarschijnlijke scenario van de drie.