Volgens het economenteam is het slechts een kwestie van tijd alvorens Griekenland en Cyprus naar de uitgang van de eurozone begeleid moeten worden. In aanloop naar een dergelijke drastische maatregel kan de onrust op de financiële markten weer toenemen.

In de huidige omstandigheden hoeven we geen verbetering te verwachten in de economische situatie in beide landen. De eurozone zal dit en volgend jaar in een recessie blijven, waarbij vooral de periferie zwaar wordt getroffen. Daardoor zou de situatie voor de probleemlanden alleen maar verergeren.

Volgens het economenteam is het slechts een kwestie van tijd alvorens Griekenland en Cyprus naar de uitgang van de eurozone begeleid moeten worden. In aanloop naar een dergelijke drastische maatregel kan de onrust op de financiële markten weer toenemen. In de huidige omstandigheden hoeven we geen verbetering te verwachten in de economische situatie in beide landen. De eurozone zal dit en volgend jaar in een recessie blijven, waarbij vooral de periferie zwaar wordt getroffen. Daardoor zou de situatie voor de probleemlanden alleen maar verergeren.