George Papandreou liep in een speech gericht aan de bedrijfswereld en de vakbonden op om de crisis met vereende krachten te lijf te gaan.

In de komende maanden mogen volgens Papandreou nog meer ingrijpende maatregelen worden verwacht.

Papandreou wond er geen doekjes om: Griekenland bevindt zich in een kritieke situatie. Hij gaat onder andere snoeien in defensie, in de uitkering van bonussen, in het overheidsapparaat enzovoort.

Veel maatregelen gaan volgens Papandreou pijn doen, maar zijn absoluut noodzakelijk om orde op zaken te stellen. Het land heeft elke vorm van geloofwaardigheid geloven en de financiële markten willen dat er zo snel mogelijk iets gebeurt.

Papandreou pakte uit met de slogan 'veranderen of verzuipen'. De Griekse overheidsschuld heeft het niveau van 300 miljard euro bereikt en zal ten laatste vanaf 2012 beginnen te krimpen.

De Europese Unie heeft al laten weten dat Griekenland zijn problemen zelf moet oplossen en niet op Europese steun moet rekenen.

Wanneer de kredietverlaging van het land wordt verlaagd, zullen de Grieken meer rente moeten betalen om hun staatsobligaties geplaatst te krijgen.

George Papandreou liep in een speech gericht aan de bedrijfswereld en de vakbonden op om de crisis met vereende krachten te lijf te gaan. In de komende maanden mogen volgens Papandreou nog meer ingrijpende maatregelen worden verwacht. Papandreou wond er geen doekjes om: Griekenland bevindt zich in een kritieke situatie. Hij gaat onder andere snoeien in defensie, in de uitkering van bonussen, in het overheidsapparaat enzovoort. Veel maatregelen gaan volgens Papandreou pijn doen, maar zijn absoluut noodzakelijk om orde op zaken te stellen. Het land heeft elke vorm van geloofwaardigheid geloven en de financiële markten willen dat er zo snel mogelijk iets gebeurt. Papandreou pakte uit met de slogan 'veranderen of verzuipen'. De Griekse overheidsschuld heeft het niveau van 300 miljard euro bereikt en zal ten laatste vanaf 2012 beginnen te krimpen. De Europese Unie heeft al laten weten dat Griekenland zijn problemen zelf moet oplossen en niet op Europese steun moet rekenen. Wanneer de kredietverlaging van het land wordt verlaagd, zullen de Grieken meer rente moeten betalen om hun staatsobligaties geplaatst te krijgen.