Nikos Lekkas, een woordvoerder van de Griekse regering, klaagde in dat verband over een gebrek van medewerking van de kant van de Griekse banken.

Zoals de zaken er nu voorstaan, kan de Griekse regering ergens deze maand al zonder geld vallen.

Geen salarissen of pensioenen meer

De gevolgen van het geldgebrek kunnen dramatisch zijn, in een worst case scenario zouden pensioenen en lonen niet langer meer uitbetaald kunnen worden. Tevens zou de import van brandstof, voedsel en farmaceutische producten volledig of gedeeltelijk kunnen stilvallen.

Griekenland heeft weliswaar 130 miljard euro aan steun ontvangen, maar dat geld dreigt niet te volstaan. Er dreigt een tekort op de begroting van 1,70 miljard euro, dit omdat de inkomsten van de regering onder de verwachtingen zijn gebleven. Zowel de zware recessie als de dito besparingen zijn daar niet vreemd aan.

De nieuwe Griekse regering wil de voorwaarden van het afgesloten akkoord omtrent de toekenning van hulp heronderhandelen, maar IMF-topvrouw Lagarde wil daar niet van weten. Ze wil nu daden en geen woorden meer zien van de Griekse regering.

Nikos Lekkas, een woordvoerder van de Griekse regering, klaagde in dat verband over een gebrek van medewerking van de kant van de Griekse banken. Zoals de zaken er nu voorstaan, kan de Griekse regering ergens deze maand al zonder geld vallen. Geen salarissen of pensioenen meer De gevolgen van het geldgebrek kunnen dramatisch zijn, in een worst case scenario zouden pensioenen en lonen niet langer meer uitbetaald kunnen worden. Tevens zou de import van brandstof, voedsel en farmaceutische producten volledig of gedeeltelijk kunnen stilvallen. Griekenland heeft weliswaar 130 miljard euro aan steun ontvangen, maar dat geld dreigt niet te volstaan. Er dreigt een tekort op de begroting van 1,70 miljard euro, dit omdat de inkomsten van de regering onder de verwachtingen zijn gebleven. Zowel de zware recessie als de dito besparingen zijn daar niet vreemd aan. De nieuwe Griekse regering wil de voorwaarden van het afgesloten akkoord omtrent de toekenning van hulp heronderhandelen, maar IMF-topvrouw Lagarde wil daar niet van weten. Ze wil nu daden en geen woorden meer zien van de Griekse regering.