Mueller heeft zijn posities in Griekse obligaties in de afgelopen voorzichtig nog uitgebreid. Er bieden zich in de huidige omstandigheden kansen aan, maar voorzichtigheid blijft geboden.

Op basis van de short-posities kan worden vastgesteld dat de beleggers wat optimistischer zijn geworden voor Grieks schuldenpapier. Volgens Data Explorers zijn de short-posities op Griekse staatsobligaties fors gedaald.

De koersen van de Griekse staatsobligaties zijn dit jaar met 4% gedaald, waardoor het de enige obligaties uit de eurozone zijn die verlies maakten. Bij Fitch ligt de rating voor Griekenland na de adviesverlaging van vorige week nog één streepje boven het niveau van junk bonds.

Daarmee wordt nogmaals aangegeven dat Griekenland een probleem van lange adem dreigt te worden. Mueller wil opnieuw short gaan op Griekse staatsobligaties wanneer de spread met de Duitse staatsobligaties opnieuw kleiner is geworden.

Mueller heeft zijn posities in Griekse obligaties in de afgelopen voorzichtig nog uitgebreid. Er bieden zich in de huidige omstandigheden kansen aan, maar voorzichtigheid blijft geboden. Op basis van de short-posities kan worden vastgesteld dat de beleggers wat optimistischer zijn geworden voor Grieks schuldenpapier. Volgens Data Explorers zijn de short-posities op Griekse staatsobligaties fors gedaald. De koersen van de Griekse staatsobligaties zijn dit jaar met 4% gedaald, waardoor het de enige obligaties uit de eurozone zijn die verlies maakten. Bij Fitch ligt de rating voor Griekenland na de adviesverlaging van vorige week nog één streepje boven het niveau van junk bonds. Daarmee wordt nogmaals aangegeven dat Griekenland een probleem van lange adem dreigt te worden. Mueller wil opnieuw short gaan op Griekse staatsobligaties wanneer de spread met de Duitse staatsobligaties opnieuw kleiner is geworden.