Griekenland dreigt zo opnieuw een heet hangijzer te worden in Europa, want de Duitse grondwet verbiedt dat de Europese overheden afschrijvingen mogen slikken op de Griekse staatsobligaties die ze in portefeuille hebben. Tegen die achtergrond worden de Duitse verkiezingen belangrijker dan ooit.

Volgens de Duitse oppositieleider Peer Steinbrück zou Griekenland bovendien nog eens extra geld nodig hebben, maar ook andere landen kunnen opnieuw financieel in de problemen kunnen raken. Steinbrück gelooft dat kanselier Angela Merkel op dat vlak haar landgenoten een rad voor de ogen draait.

Griekenland dreigt zo opnieuw een heet hangijzer te worden in Europa, want de Duitse grondwet verbiedt dat de Europese overheden afschrijvingen mogen slikken op de Griekse staatsobligaties die ze in portefeuille hebben. Tegen die achtergrond worden de Duitse verkiezingen belangrijker dan ooit. Volgens de Duitse oppositieleider Peer Steinbrück zou Griekenland bovendien nog eens extra geld nodig hebben, maar ook andere landen kunnen opnieuw financieel in de problemen kunnen raken. Steinbrück gelooft dat kanselier Angela Merkel op dat vlak haar landgenoten een rad voor de ogen draait.