De Griekse bevolking is inmiddels murw geslagen, Griekenland zelf dreigt in een dodelijke spiraal verzeild te raken. Recent zijn de twijfels over de efficiëntie van de politiek van strenge besparingen toegenomen, maar voor de Grieken heeft deze mentaliteitswijziging weinig tastbare gevolgen.

Op 13 mei moet de beslissing vallen over een volgend hulppakket van 6 miljard euro en in ruil voor die hulp worden van Griekenland meer besparingen verwacht.

Zonder hulp zouden de Grieken de lonen en pensioenen niet meer kunnen uitbetalen, terwijl ook een obligatielening die op 20 mei vervalt niet kan worden terugbetaald.

De Griekse bevolking is inmiddels murw geslagen, Griekenland zelf dreigt in een dodelijke spiraal verzeild te raken. Recent zijn de twijfels over de efficiëntie van de politiek van strenge besparingen toegenomen, maar voor de Grieken heeft deze mentaliteitswijziging weinig tastbare gevolgen. Op 13 mei moet de beslissing vallen over een volgend hulppakket van 6 miljard euro en in ruil voor die hulp worden van Griekenland meer besparingen verwacht. Zonder hulp zouden de Grieken de lonen en pensioenen niet meer kunnen uitbetalen, terwijl ook een obligatielening die op 20 mei vervalt niet kan worden terugbetaald.