De belangrijkste beursindices moeten nu zowat een half procent prijsgeven. Griekenland dreigt een breekpunt te worden in de Duitse verkiezingsstrijd, de Duitse kiezers lijken weinig geneigd om de Grieken nogmaals van vers geld te voorzien. Daarnaast focussen de beleggers zich uiteraard op wat er in Azië gebeurt.

De Chinese overheid kampt volgens professor Stefan Duchateau al geruime tijd met de uiteenlopende effecten van enerzijds een potentiële zeepbel in vastgoed- en voedselprijzen en anderzijds een industriële sector die veel baat zou hebben van een officiële rentedaling.

Maar een dergelijke versoepeling in de monetaire politiek is dan weer van aard om de vastgoed- en voedselprijzen verder aan te wakkeren.

Aartsmoeilijk probleem, waarmee er telkens opnieuw wordt op gewezen dat de grootste vijand van de economische vooruitgang in groeilanden nog steeds de ontsporing van inflatie blijft.

De belangrijkste beursindices moeten nu zowat een half procent prijsgeven. Griekenland dreigt een breekpunt te worden in de Duitse verkiezingsstrijd, de Duitse kiezers lijken weinig geneigd om de Grieken nogmaals van vers geld te voorzien. Daarnaast focussen de beleggers zich uiteraard op wat er in Azië gebeurt. De Chinese overheid kampt volgens professor Stefan Duchateau al geruime tijd met de uiteenlopende effecten van enerzijds een potentiële zeepbel in vastgoed- en voedselprijzen en anderzijds een industriële sector die veel baat zou hebben van een officiële rentedaling. Maar een dergelijke versoepeling in de monetaire politiek is dan weer van aard om de vastgoed- en voedselprijzen verder aan te wakkeren. Aartsmoeilijk probleem, waarmee er telkens opnieuw wordt op gewezen dat de grootste vijand van de economische vooruitgang in groeilanden nog steeds de ontsporing van inflatie blijft.