Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie steeg vorige vrijdag met 37 basispunten tot 11,72%. Daarmee is de spread met de bunds voor het eerst sinds 20 september boven het niveau van 900 basispunten uitgekomen.

Harvinder Sian, senior bond strategist bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Londen, is van mening dat er nog steeds heel wat onrust op de financiële markten aanwezig is.

De Griekse premier George Papandreou waarschuwde de Grieken aan de vooravond van de lokale verkiezingen de juiste keuzes maken, zoniet dreigden de tot dusver geleverde inspanningen voor niets te zijn geweest. Die waarschuwing bleek te hebben gewerkt, want zijn socialisten zijn waarschijnlijk de grootste partij gebleven.

Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie steeg vorige vrijdag met 37 basispunten tot 11,72%. Daarmee is de spread met de bunds voor het eerst sinds 20 september boven het niveau van 900 basispunten uitgekomen. Harvinder Sian, senior bond strategist bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Londen, is van mening dat er nog steeds heel wat onrust op de financiële markten aanwezig is. De Griekse premier George Papandreou waarschuwde de Grieken aan de vooravond van de lokale verkiezingen de juiste keuzes maken, zoniet dreigden de tot dusver geleverde inspanningen voor niets te zijn geweest. Die waarschuwing bleek te hebben gewerkt, want zijn socialisten zijn waarschijnlijk de grootste partij gebleven.