Aanleiding was de stijging van de rente op de 10-jarige Griekse staatsobligatie tot een nieuwe recordhoogte. Op de piek bedroeg dat rendement 7,319%, wat meer was dan voor de aankondiging van het reddingsplan.

Minister van Financiën George Papaconstantinou wil nu de Europese Commissie 'raadplegen' over het reddingsplan volgens hetwelk Griekenland 30 miljard euro aan Europese steun kan krijgen, plus nog eens 10 tot 15 miljard euro van het Internationaal Monetair Fonds.

Voor alle duidelijkheid: Griekenland heeft nog altijd geen beroep gedaan op het reddingsplan, maar alleen overleg opgestart om het plan eventueel in werking te stellen.

Het aanvaarden van het plan zou betekenen dat het land onpopulaire maatregelen moet treffen en structurele hervormingen moet doorvoeren. Toch lijkt het slechts een kwestie van tijd te gaan worden alvorens het plan effectief wordt uitgevoerd.

Aanleiding was de stijging van de rente op de 10-jarige Griekse staatsobligatie tot een nieuwe recordhoogte. Op de piek bedroeg dat rendement 7,319%, wat meer was dan voor de aankondiging van het reddingsplan. Minister van Financiën George Papaconstantinou wil nu de Europese Commissie 'raadplegen' over het reddingsplan volgens hetwelk Griekenland 30 miljard euro aan Europese steun kan krijgen, plus nog eens 10 tot 15 miljard euro van het Internationaal Monetair Fonds. Voor alle duidelijkheid: Griekenland heeft nog altijd geen beroep gedaan op het reddingsplan, maar alleen overleg opgestart om het plan eventueel in werking te stellen. Het aanvaarden van het plan zou betekenen dat het land onpopulaire maatregelen moet treffen en structurele hervormingen moet doorvoeren. Toch lijkt het slechts een kwestie van tijd te gaan worden alvorens het plan effectief wordt uitgevoerd.