Uitgaande van de afgesproken 21% zou € 40 mrd moeten worden afgeschreven, overeenkomend met 30% van de verwachte winst van beursgenoteerde Europese banken voor dit jaar.

Belangrijk is dan ook de oproep van o.a. Lagardere dat de financiële positie van de banken moet worden versterkt. Bovendien zal de regelgeving voor de vereiste reserves voor banken de komende jaren alleen maar toenemen.

De fusie tussen twee Griekse banken eerder deze week en de steun van Qatar levert in ieder geval een sterkere combinatie op.

Uitgaande van de afgesproken 21% zou € 40 mrd moeten worden afgeschreven, overeenkomend met 30% van de verwachte winst van beursgenoteerde Europese banken voor dit jaar. Belangrijk is dan ook de oproep van o.a. Lagardere dat de financiële positie van de banken moet worden versterkt. Bovendien zal de regelgeving voor de vereiste reserves voor banken de komende jaren alleen maar toenemen. De fusie tussen twee Griekse banken eerder deze week en de steun van Qatar levert in ieder geval een sterkere combinatie op.