De vrees voor een escalatie van de financiële crisis in Europa kan ook op de Europese economie gaan wegen. Vassili Serebriakov, valutahandelaar bij Wells Fargo & Co. in New York, is verkoper van de euro. Hij vreest namelijk dat de economische opleving in de eurozone aan snelheid aan het verliezen is.

Ronald Leven, technische analist bij Morgan Stanley in New York, merkt op dat ook het technische beeld voor de euro er niet zo goed uitziet. De koers van de euro is namelijk door het 200-daags gemiddelde gezakt, waardoor er nog meer verkoopdruk kan loskomen.

De Europese financieministers vrezen dat de Griekse begrotingscrisis ook andere landen gaat aantasten. Athene kreeg het advies om meer inspanningen te doen om het tekort op begroting terug te dringen.

Volgens Royal Bank of Scotland Group wordt de euro nu van alle kanten belaagd. De status van de euro als internationale reservemunt lijkt er door in gevaar te komen. Hoe de situatie in Griekenland ook evolueert, de euro lijkt er in geen enkel geval als winnaar te kunnen uitkomen.

De vrees voor een escalatie van de financiële crisis in Europa kan ook op de Europese economie gaan wegen. Vassili Serebriakov, valutahandelaar bij Wells Fargo & Co. in New York, is verkoper van de euro. Hij vreest namelijk dat de economische opleving in de eurozone aan snelheid aan het verliezen is. Ronald Leven, technische analist bij Morgan Stanley in New York, merkt op dat ook het technische beeld voor de euro er niet zo goed uitziet. De koers van de euro is namelijk door het 200-daags gemiddelde gezakt, waardoor er nog meer verkoopdruk kan loskomen. De Europese financieministers vrezen dat de Griekse begrotingscrisis ook andere landen gaat aantasten. Athene kreeg het advies om meer inspanningen te doen om het tekort op begroting terug te dringen. Volgens Royal Bank of Scotland Group wordt de euro nu van alle kanten belaagd. De status van de euro als internationale reservemunt lijkt er door in gevaar te komen. Hoe de situatie in Griekenland ook evolueert, de euro lijkt er in geen enkel geval als winnaar te kunnen uitkomen.