Die zou dan, gesteund door een brede coalitie, in de komende periode hervormingsmaatregelen kunnen doorvoeren tot de volgende verkiezingen worden gehouden.

Dit zou een goede optie zijn, maar in Griekenland zien we op dit moment dat het lastig is om in een dergelijke constructie tot overeenstemming te komen. Een andere optie is om gelijk nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

Die moeten volgens de wet gehouden worden tussen de 45 tot 75 dagen nadat de regering is gevallen. Berlusconi heeft dinsdag aangegeven dat dit zijn voorkeur heeft, terwijl de meeste oppositiepartijen een technocratische regering willen.

Die zou dan, gesteund door een brede coalitie, in de komende periode hervormingsmaatregelen kunnen doorvoeren tot de volgende verkiezingen worden gehouden. Dit zou een goede optie zijn, maar in Griekenland zien we op dit moment dat het lastig is om in een dergelijke constructie tot overeenstemming te komen. Een andere optie is om gelijk nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Die moeten volgens de wet gehouden worden tussen de 45 tot 75 dagen nadat de regering is gevallen. Berlusconi heeft dinsdag aangegeven dat dit zijn voorkeur heeft, terwijl de meeste oppositiepartijen een technocratische regering willen.