Griekenland wordt verondersteld om het tekort op de begroting terug te dringen tot onder 3% van het BBP tegen het einde van 2014, ten opzichte van 9,30% vorig jaar.

Dat betekent dat Griekenland nog eens 12 miljard euro zal moeten ophalen door besparingen en door nieuwe belastingen.

Eerst groei stimuleren

Bill Clinton had kritiek op de politiek van de Griekse regering, die naar zijn mening te veel zou gericht zijn op besparingen in plaats van het stimuleren van de groei. Athene zou naar zijn mening de schulden sneller kunnen terugbetalen wanneer de economie zich herpakt.

Het is volgens Clinton van levensbelang dat de Grieken iets hebben om naar uit te kijken. Vooral de jongeren worden nu met een grauwe toekomst geconfronteerd, waardoor hun moreel onder het nulpunt is weggezakt. Anderzijds gaf de ex-premie toe ook geen wonderoplossing bij de hand te hebben.

Griekenland wordt verondersteld om het tekort op de begroting terug te dringen tot onder 3% van het BBP tegen het einde van 2014, ten opzichte van 9,30% vorig jaar. Dat betekent dat Griekenland nog eens 12 miljard euro zal moeten ophalen door besparingen en door nieuwe belastingen. Eerst groei stimuleren Bill Clinton had kritiek op de politiek van de Griekse regering, die naar zijn mening te veel zou gericht zijn op besparingen in plaats van het stimuleren van de groei. Athene zou naar zijn mening de schulden sneller kunnen terugbetalen wanneer de economie zich herpakt. Het is volgens Clinton van levensbelang dat de Grieken iets hebben om naar uit te kijken. Vooral de jongeren worden nu met een grauwe toekomst geconfronteerd, waardoor hun moreel onder het nulpunt is weggezakt. Anderzijds gaf de ex-premie toe ook geen wonderoplossing bij de hand te hebben.