Daarnaast speelden de wat verslechterende mondiale groeivooruitzichten een rol.

De problemen van Griekenland worden in de media ongekend breed uitgemeten en veel politici laten zich verleiden tot uitspraken die veelal onverstandig zijn en getuigen van te weinig kennis van zaken.

Mede daardoor neemt de onrust op de obligatiemarkten onnodig toe, wat leidt tot een verdere stijging van de Griekse rente. Het gevolg hiervan is dat de problematiek alleen maar sterker toeneemt.

Ongeveer een derde van de belastinginkomsten gaat volgens ABN Amro op aan rentebetalingen op de overheidsschuld. De mede daardoor verslechterende begrotingssituatie kan zelfs betekenen dat Griekenland de volgende tranche (12 miljard euro) van het steunpakket van 110 miljard euro in juli niet zal ontvangen.

Daarnaast speelden de wat verslechterende mondiale groeivooruitzichten een rol. De problemen van Griekenland worden in de media ongekend breed uitgemeten en veel politici laten zich verleiden tot uitspraken die veelal onverstandig zijn en getuigen van te weinig kennis van zaken. Mede daardoor neemt de onrust op de obligatiemarkten onnodig toe, wat leidt tot een verdere stijging van de Griekse rente. Het gevolg hiervan is dat de problematiek alleen maar sterker toeneemt. Ongeveer een derde van de belastinginkomsten gaat volgens ABN Amro op aan rentebetalingen op de overheidsschuld. De mede daardoor verslechterende begrotingssituatie kan zelfs betekenen dat Griekenland de volgende tranche (12 miljard euro) van het steunpakket van 110 miljard euro in juli niet zal ontvangen.