Maar de paniek voor een verkiezingsoverwinning van de extreem-linkse SYRIZA-partij, met het inmiddels geduchte boegbeeld Alexis Tsipras, vertaalt zich eveneens in hamsteren van voedselvoorraden. De Grieken kopen vooral pasta en groenten, fruit, vlees en vis in blik.

Hollande waarschuwt Grieken

Sommige Grieken vrezen dus dat het land na de verkiezingen in een toestand van absolute chaos zal verzeild raken, waarbij mogelijk zelfs de bevoorrading gevaar zou kunnen lopen.

Of het zo'n vaart zal lopen, moet echter nog worden afgewacht. Meestal wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend.

De Franse president Francois Hollande waarschuwt de Grieken echter dat een aantal landen de Grieken daadwerkelijk uit de eurozone willen wanneer ze zich niet aan de gemaakte afspraken gaan houden. De Grieken moeten zelf maar weten wat ze willen, aldus Hollande.

Maar de paniek voor een verkiezingsoverwinning van de extreem-linkse SYRIZA-partij, met het inmiddels geduchte boegbeeld Alexis Tsipras, vertaalt zich eveneens in hamsteren van voedselvoorraden. De Grieken kopen vooral pasta en groenten, fruit, vlees en vis in blik. Hollande waarschuwt Grieken Sommige Grieken vrezen dus dat het land na de verkiezingen in een toestand van absolute chaos zal verzeild raken, waarbij mogelijk zelfs de bevoorrading gevaar zou kunnen lopen. Of het zo'n vaart zal lopen, moet echter nog worden afgewacht. Meestal wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. De Franse president Francois Hollande waarschuwt de Grieken echter dat een aantal landen de Grieken daadwerkelijk uit de eurozone willen wanneer ze zich niet aan de gemaakte afspraken gaan houden. De Grieken moeten zelf maar weten wat ze willen, aldus Hollande.