Greenspan ziet met andere woorden de economie de beurs volgen en niet omgekeerd. Hij stelt vast dat de beurskoersen momenteel als een leading indicator kunnen gelden.

Bedrijven zijn nog steeds weigerachtig om nieuw personeel aan te nemen, maar die fase zal volgens Greenspan van korte duur zijn. De werkloosheid zal pas echt gaan dalen wanneer de output per uur gaat vertragen.

Het is volgens Greenspan verder opvallend dat obligaties beter hebben gepresteerd dan aandelen met de grootste marge in negen jaar. Dat is een zeldzaam feit dat niet snel herhaald zal worden.

Een belangrijk risico is volgens Greenspan de onderkapitalisatie van de financiële sector. Sinds het omvallen van Lehman Brothers is er onvoldoende gedaan om dit probleem op te lossen.

Greenspan ziet met andere woorden de economie de beurs volgen en niet omgekeerd. Hij stelt vast dat de beurskoersen momenteel als een leading indicator kunnen gelden. Bedrijven zijn nog steeds weigerachtig om nieuw personeel aan te nemen, maar die fase zal volgens Greenspan van korte duur zijn. De werkloosheid zal pas echt gaan dalen wanneer de output per uur gaat vertragen. Het is volgens Greenspan verder opvallend dat obligaties beter hebben gepresteerd dan aandelen met de grootste marge in negen jaar. Dat is een zeldzaam feit dat niet snel herhaald zal worden. Een belangrijk risico is volgens Greenspan de onderkapitalisatie van de financiële sector. Sinds het omvallen van Lehman Brothers is er onvoldoende gedaan om dit probleem op te lossen.